Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2024
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Waar gebeurd verhaal over D-Day-veteraan

the-great-escaper

Michael Caine als de oorlogsveteraan Bernard Jordan. Beeld ui de Netflix-film The Great Escaper.


n de uitgebreide publiciteit heette hij The Great Escaper. Want de 90-jarige Britse D-Day-veteraan Bernard Jordan ontsnapte tien jaar geleden ‘s morgens om ‘n uur of zes uit het verzorgingstehuis om op z’n eentje de 70ste herdenking aan de Normandische kust bij te wonen. Hij had de inschrijving voor de groepsreis gemist, zodoende. Naar deze geschiedenis is in 2023 een Brits-Franse film gemaakt, die momenteel te zien is op Netflix.

Het is een ontroerend en zo nu en dan ook komisch verhaal, verfilmd door Oliver Parker. Michael Caine en Glenda Jackson als zijn even hoogbejaarde echtgenote onderscheiden zich met formidabel spel. De herinneringen aan het drama in Normandië en aan het leven van het verliefde stel in 1944 spelen uiteraard een rol. Ook blijkt dat Jordan/Caine in Normandië nog iets te regelen heeft jegens een destijds gesneuvelde maat. Opvallend is ook de solidariteit van de bij de herdenking aanwezige veteranen, met uitingen van diep onderling respect door zowel Britten als Duitsers.

In deze roerige oorlogstijd niet te missen.

Voorpagina hhBest

Reageer