Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2024
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kijk uit met monumenten

n Amsterdam, nog wel op het Leidseplein, is een standbeeld, nou ja een monument, onthuld ter nagedachtenis van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. De moord van drie jaar geleden ligt ons nog ver in het geheugen en de verdiensten van De Vries zijn niet aan twijfel onderhevig. Toch heb ik de neiging, om aan een weer eens typisch Amsterdams initiatief te denken, maar dat terzijde. In het algemeen denk ik dat voorzichtigheid met het oprichten van standbeelden/monumenten ter ere van wie dan ook geboden is.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Kijk uit met monumenten”

  • Sante Brun:

    Je snijdt daar een van mijn favoriete onderwerpen aan. Hier in de buurt is een Ingenieur Meester Doctor Van Waterschoot van der Grachtstraat, tevens de langste straatnaam in Nederland en ik woon zelf in de Burgemeester Vrouenraetslaan, en wee je gebeente als dat ‘burgemeester’ weglaat. Dan komen je pakjes niet aan. Het schijnt trouwens dat de Laan van de Landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort eigenlijk de langste straatnaam is, omdat die in Heerlen lijdt aan afgekorte titels. Weet jij nog wie meneer Sleinada was, naar wie in Schaesberg een straat is genoemd? Nou, dat was een ter plaatse wereldberoemde dichter. Verder is er een Daniëlsstraat (ik heb er ooit gewoond) en dat was een eerzame kapelaan, genaamd A. Daniëls. Hij lijkt mij de enige mens ter wereld die in dezelfde plaats twee straten heeft, want Daniëls en Sleinada zijn dezelfde persoon, alleen dichtte de kapelaan onder het pseudoniem dat bestaat uit de omkering van zijn naam. (vermoedelijk wist hij niet dat het in Nederlands Indië gebruik was aan buitenechtelijk geboren kinderen de naam van de vader, maar dan omgekeerd te geven: Kijdsmeir, Nesjan, Esreteip.

Reageer