Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2024
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Proces eventuele fusie Best-Oirschot gaat verder

De gemeenteraad van Best heeft vanavond unaniem besloten  tot voortzetting van de procedure tot een eventuele bestuurlijke fusie met de gemeente Oirschot. Dat gebeurde aan de hand van een advies van B en W van Best, in te gaan op een desbetreffend verzoek van Oirschot. De reeds ingestelde raadswerkgroep is verzocht, samen met die van Oirschot, een initiatiefvoorstel voor te bereiden waarin beide colleges van B en W wordt opgedragen tot een gezamenlijk uitgebreid onderzoek.

De gemeente Best heeft ruim 31.000 inwoners, Oirschot (inclusief Spoordonk en Oost-, West- en Middelbeers) iets meer dan 19.000.

Een mogelijke herindeling van Best en Oirschot is qua tijdsbeslag in een eerder stadium geschat op ‘een proces van jaren’.

Een reactie op “Proces eventuele fusie Best-Oirschot gaat verder”

  • Redactie:

    De Oirschotse wethouder Ad van Beek schat de kortste weg naar een eventuele fusie met Best op 2029. Dat zei hij tegen het Eindhovens Dagblad. De Oirschotse raad beslist op 5 november over de aankoop van de voormalige Rabobank aan de Sint-Jorisstraat, om daar het gemeentehuis in te vestigen. Het gebouw waarin de gemeente nu huist verkeert in slechte staat en de voorgestelde vestiging in de bank lijkt volgens B en W goedkoper dan opknappen van het oude, deels monumentale gebouw.

Reageer