Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2024
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

AI: Bergeijk werd Bergen-Rijken

patrick Wiercx, regiogverslaggever van het Eindhovens Dagblad, die ook columns schrijft waarvan ik met plezier kennis neem, is geconfronteerd met het fenomeen (vooralsnog de hype) Artificiële Intelligentie (AI). Zelf blijvend verknocht aan het aloude hand- en hoofdwerk met het notitieblok, zag hij hoe een geluidsopname van een gesprek met een aantal Kempische bestuurders door de computer werd omgezet in wat in theorie een leesbare tekst zou moeten zijn. Het AI-alternatief voor het opschrijfboekje, begrijp ik. Het resultaat was ronduit hilarisch.

Ik citeer Patrick: Vrijwel alle plaatsnamen die in die tekst voorbijkwamen, waren verkeerd gespeld. Zo liggen er in ons gebied Rito (Riethoven), Eervol (Eersel), Reuseldemiere (Reusel-De Mierden), Deun (Deurne), Versum (Vessem), Bergen-Rijken (Bergeijk), Bladeren (Bladel) en Reuven (Reusel). In de uitgetikte zin ‘David Webels weet zelf wel wat nodig is’ sloeg dat op de Weebosch.

Ik ben er zeker van dat Patricks artikel goed in de krant komt, ondanks AI en dankzij zijn vertrouwde handwerk.

Voorpagina hhBest

Reageer