Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2024
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archive for september, 2024

Bestse raad vergadert over eventuele fusie met gemeente Oirschot

De gemeenteraad van Best vergadert op maandag 16 september (19:30 uur) over een verzoek van de gemeente Oirschot om samen te verkennen of een bestuurllijke fusie van beide gemeenten haalbaar en wenselijk is. De vergadering is online te volgen via best.notubiz.nl Het te bespreken advies van het Bestse college van B en W hierover staat als punt nummer 14 op de agenda.

Read the rest of this entry »

Özcan (Eus) Akyol, columnist:

Natuurlijk zal Omtzigt vanuit Twente proberen om richting te geven, maar dat is een onwerkbare situatie.

(DPG Nieuwsmedia) – Voorpagina hhBest

Avondschemering

avond

Bij Esch (gemeente Boxtel) Foto © Jan van de Ven


Meer op beeldenstormer.nlVoorpagina hhBest

Waar gebeurd verhaal over D-Day-veteraan

the-great-escaper

Michael Caine als de oorlogsveteraan Bernard Jordan. Beeld ui de Netflix-film The Great Escaper.


n de uitgebreide publiciteit heette hij The Great Escaper. Want de 90-jarige Britse D-Day-veteraan Bernard Jordan ontsnapte tien jaar geleden ‘s morgens om ‘n uur of zes uit het verzorgingstehuis om op z’n eentje de 70ste herdenking aan de Normandische kust bij te wonen. Hij had de inschrijving voor de groepsreis gemist, zodoende. Naar deze geschiedenis is in 2023 een Brits-Franse film gemaakt, die momenteel te zien is op Netflix.

Read the rest of this entry »

Kitty Herweijer, columnist:

 Typisch Nederlands gedrag: niet goed luisteren, maar wel meteen een defensieve grote mond opzetten.

(DPG Media)

AI: Bergeijk werd Bergen-Rijken

patrick Wiercx, regiogverslaggever van het Eindhovens Dagblad, die ook columns schrijft waarvan ik met plezier kennis neem, is geconfronteerd met het fenomeen (vooralsnog de hype) Artificiële Intelligentie (AI). Zelf blijvend verknocht aan het aloude hand- en hoofdwerk met het notitieblok, zag hij hoe een geluidsopname van een gesprek met een aantal Kempische bestuurders door de computer werd omgezet in wat in theorie een leesbare tekst zou moeten zijn. Het AI-alternatief voor het opschrijfboekje, begrijp ik. Het resultaat was ronduit hilarisch.

Read the rest of this entry »

Privacy als overheidssmoes

Gek wordt-ie ervan, de internetgebruiker. Van het oerwoud aan toepassingen van privacyregels op vooral commerciële websites. In het bijzonder de cookies. Let je even niet op dan hebben ze je bij de kladden, zoals ik dezer dagen ongewenst ‘lid’ werd verklaard van een van de ontelbare cloudservices (online opslag van bestanden). Geef je vervolgens aan dat je dat niet wilt, dan blijven ze je bestoken met mails, waartegen alleen de spambak enigszins helpt. Intussen gaat ook het misbruik door de overheid van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een Europees initiatief, onverminderd door.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest