Wie is online
247 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2024
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Archive for juni 26, 2024

’t Bewijs dat voetbal niet zo belangrijk is

Peter Stiekema


Toegegeven: ik ben geen echte voetballiefhebber. Vroeger wel, in de jaren zestig bijvoorbeeld en begin zeventig. Toen Ajax en Feijenoord in de finales kwamen van de Europacup en zelfs wonnen. Destijds waren dergelijke wedstrijden nog een zeldzaamheid en kwamen buren, die nog geen tv hadden, bij elkaar kijken als de wedstrijden werden uitgezonden.

Dat is allemaal veranderd en mijns inziens wordt voetballuh veel te belangrijk gemaakt. Het is per slot van rekening maar een spelletje met veel overbetaalde spelers en trainers.

Read the rest of this entry »

Dankzij voetbal twee grote zangers

mercury_marley

Freddie Mercury en Bob Marley


oe groot zou het percentage Nederlanders zijn dat voetbal tot zijn levensmotto heeft gemaakt. Nee, niet afgaan op de deinende Oranjemassa’s in de Duitse steden. In elk geval rechtvaardigt niets het op één avond bezetten van de twee belangrijkste tv-kanalen. Dat is een vorm van schoffering van wat ik maar overig Nederland zal noemen.

Gelukkig zijn er alternatieven. Dankzij de alertheid van Levensmaatje, dat nogal wat jaren jonger is dan ik, twee van de VRT bewaarde, geweldig boeiende documentaires gezien over beroemde zangers uit het midden van de vorige eeuw: Freddie Mercury en Bob Marley.

Read the rest of this entry »