Who's Online
3 visitors online now
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2019
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

De paasklokken mogen van mij in Rome blijven

paaszaterdag was de dag dat ik als kind naar de kerk ging om versch wijwater te halen. Een katholiek gezin kon niet zonder de jaarlijkse hoeveelheid wijwater, op te halen omstreeks 12 uur op Paaszaterdag, eigen flessen meebrengen. Het water was, oh wonder, verder gratis.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “De paasklokken mogen van mij in Rome blijven”

  • In de Goede Week plachten klokken en bellen in de r.-k. kerk te zwijgen. Bij de eredienst werden (soms) ratels gebruikt. Paaszaterdag was in feite het einde van de veertigdaagse vasten. De kinderen werd dan verteld dan de klokken terugkeerden uit Rome.

    Om 12 uur ’s middags zond de KRO het Halleluja uit De Messiah van Handel uit. De liturgie was op Paaszaterdag (door de protestanten Stille Zaterdag genoemd) nogal saai vanwege de langdurige lezing van de profetieën uit de bijbel, aangeduid als de H.Schrift. Ook werd dan het water gewijd, evenals de nieuwe paaskaars die vanaf paaszondag de wederopstanding van Christus symboliseerde.

Reageer