Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2019
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Sint Franciscus en de Franse atoombom

precies zevenenhalf jaar, te beginnen op 1 januari 1960, werkte ik bij dagblad De Gelderlander in Nijmegen en werd ik van een schuchtere net met groot verlof gestuurde dienstplichtige – ik had het tot korporaal geschopt – een min of meer ‘volleerde’, wat dat dan ook destijds betekende en nu betekent, dagbladjournalist, met een sterk accent op regionale journalistiek. Dat hield bijvoorbeeld in dat wij dagelijks een denkbeeldige abonnee, Tante Riek in Zieuwent voor ogen dienden te houden. Tussen die bedrijven door had ik al wel op een luchtmachtbasis bij Bordeaux (Marignane?) de Franse atoombom mogen aanschouwen, een raketvormige pijp van een meter of twee lang en dertig centimeter doorsnee. En wit, Spierwit. Geheel onnozel was ik dus al niet meer.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhbest

Een reactie op “Sint Franciscus en de Franse atoombom”

  • Wat bij De Gelderlander Tante Riek was, heette bij het Eindhovens Dagblad Mien uit Oerle en bij het Brabants Dagblad mevrouw Wijgergangs, wat overigens een bestaande achternaam is. De idee achter deze ‘fake-aanduidingen’ was – en mogelijk nog is – dat iedere lezer de krant moet kunnen begrijpen. Opvallend is trouwens, dat het allen vrouwen zijn. 🙁

Reageer