Who's Online
1 visitors online now
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ons, onze(n)

ons2

Een lezer van het Eindhovens Dagblad geeft ons vandaag een aardig lesje in Brabants dialect. Er zijn nogal wat vormen, maar dit betoog geldt wel de hele provincie.

Met de groeten aan ons moeder en onze vader, of toch ons vader?

2 Reacties op “Ons, onze(n)”

  • Mijn vader stapte eens ’n kruidenierswinkel binnen (die had je toen nog) met de vraag aan de vrouw achter de toonbank (die had je toen ook nog): ‘Mevrouw D., wat plakte gij op ‘nne brief?’
    ‘Eh? ‘Possegel natuurlijk!’
    Schreef-ie ’n stukje in de krant, zeg maar gerust een column avant la lettre: ‘Brabants dialect, dialect der luiheid.’ Wetenschappers of mensen die dat dachten te zijn snapten de ironie van het stukje niet en gingen het serieus bestrijden.
    Uitingen in dialect, waarbij dingen worden ‘ingeslikt’ kunnen overal wel als een vorm van luiheid worden gezien. Wat dat betreft zijn Brabantse dialecten natuurlijk niet uniek.

  • Jos Swanenberg reageert op Twitter op Frans Dekkers: Hulde. Alleen klopt de term ‘stemloze’ hier niet, maar ach…

Reageer