Who's Online
4 visitors online now
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2017
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Engels is overal

english

Op Twitter is de discussie weer opgelaaid over de vergiftiging van onze taal met Engels in Amsterdam. Het is niet van vandaag of gisteren, zo zie ik onder meer in mijn fotoarchief: op de Zeedijk is het al jaren één en al Engels. Twaalf jaar geleden pakte Sante Brun het door medelanders gebruikte Dungels aan onder het kopje To hay and to grass.

 

 

 

Sportjournalist Tom Egbers twitterde vorige week:

Heden, Amsterdam.

“Twee koffie alstublieft.”

“Eehh, what?”

“Twee koffie alstublieft.” Serveerster wenkt collega.

“Will you take this one?”

Het is natuurlijk niet beperkt tot Amsterdam. Laat ik het zo samenvatten: ‘n Beetje ondernemer denkt niet te zullen slagen zonder een kreet al dan niet verbasterd Engels op bestelauto of winkelpui.

Voorbeeldje? De dorpsslager in Best meldt from father to son te werken (foto). Die slagerszoon is intussen geëvolueerd tot cateraar, dat wel.

Over universiteiten, waar intussen in bedenkelijk Engels college wordt gegeven voor studenten, die hun Nederlandse taal nauwelijks beheersen, zal ik het verder in dit bestek maar niet hebben. Voor alle zekerheid, Tilburg University bedoel ik hier niet in het bijzonder. O ja, zie ook: Auteursrecht?

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Engels is overal”

  • Sante Brun:

    Een van de laatste keren dat ik in Amsterdam was, dat zou wel eens dertig jaar of meer geleden kunnen zijn, werkten in alle cafés engelstalige tiepjes.

Reageer