Archive for december 8, 2015
‘Ja maar dat zijn ónze schutters’
lle Moslims de wereld uit, te beginnen bij Amerika.’
‘Nou zeg, Trump, dat is wel heel radicaal.’
‘Maar wèl een oplossing.’
‘Nou… heb je ook een oplossing voor binnenlandse terroristen die door jullie wapenwetten gemakkelijk aan zware automatische wapens kunnen komen en daarmee een enorm aantal slachtoffers hebben gemaakt en nog zullen maken?’
Meer op SanteLOGie
O, gelukkig, ‘t is maar film
Wie gisteren per fiets of te voet langs nationaal monument Kamp Vught kwam, moet gedacht hebben: het lijkt wel oorlog. Vanaf het fietspad langs het voormalige SS-concentratiekamp kon je een dag lang de opnamen volgen van een scène in de verfilming van Jessica Durlachers thriller ‘De Held’.
Foto © Jan van de Ven
De kleur van je poep
aaruit maar weer eens blijkt dat de ‘wedstrijd’ waarbij het meest ergerniswekkende woord van 2015 moet worden gevonden, gebaseerd is op een wel erg voor duizend opvattingen verschillende vatbaar reglement. Als er al sprake is van een reglement. Want het woord dat de meeste ergenis wekt en dus uit de taal moet worden geworpen (waar zij, overgegeven aan de ketenen der duisternis, tot het laatste oordeel bewaard worden; 2 Petrus 2,4) blijkt me te zijn, en dat is me toch wat.
Meer op SanteLOGie
Aan de andere kant van de wereld
Dit zijn Sebastiaan Klompers uit Oirschot en zijn vriendin Ilse Rijndorp uit Best. Een gelukkig stel. Ze proberen vanuit Nieuw Zeeland (en uiteindelijk, als het lukt, in Australië) een bestaan op te bouwen. Sebastiaan is – intussen al een ervaren – trucker. Ilse draait haar hand niet om voor het melken van 700 koeien; dat sluit aan bij haar mbo-opleiding. Op Facebook vertellen zij van hun avonturen en plaatsen zij regelmatig foto’s, waarop ook te zien is hoe mooi Nieuw Zeeland is.
Leo Bisschops, raadslid in Best:
Daarom zal ik met het mes op de keel voor dit voorstel stemmen.
(Eindhovens Dagblad)
Geert van Oorschot, een flamboyante uitgever
Boekbespreking door Sante Brun
k denk niet dat je je tegenwoordig zonder universitaire of minstens hbo-opleiding staande zou kunnen houden als uitgever van boeken. Het is een en al marketingstrategie en middellange termijnplanning dat de klok slaat. Niet dat Geert van Oorschot daar niet aan deed, al kende hij de bijpassende vaktermen vermoedelijk niet. Hij hield zich tijdens zijn lange loopbaan als uitgever heel vaak niet aan de wetten van het vak – en daardoor bleek het, achtentwintig jaar na zijn dood, zeer de moeite waard een biografie van hem te schrijven en vooral uiteraard te lezen.
Over zo’n gortdroge neerlandicus met een managementopleiding van tegenwoordig valt vermoedelijk achteraf weinig te schrijven, of hij zou de boel grotelijks belazerd moeten hebben – maar met talent daarvoor was hij beter af geweest bij een woningbouwcorporatie of een autofabriek.