Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Archive for oktober 31, 2012

PowNed nu ook voor al je (Bestse) frustraties

powned Gefrustreerd? Geen nood, er is altijd nog GeenStijl.nl of, misschien nog beter PowNed, spreek uit poont, ook bekend van de Televisie en desnoods van De Telegraaf. Daar kun je je gal spuwen, zonder op taal- of woordgebruik te letten. Lekker kudten en jezelf opluchten. Nu gaat het over de ‘afspraakcultuur’ van de gemeente Best. Een mooie gelegenheid om slaperige ambtenaren te bashen. Klik maar eens op bovenstaand plaatje, dan kun je je uitleven. Da’s pas internetten!

Langs de randen van een damesroman


Boekbespreking door Sante Brun


san-miguel-cuyler-hike

Het strand van Cuylers Baai op San Miguel


Op Nieuwjaarsdag van 1888 landt op het strand van de Cuylersbaai van het eiland San Miguel een gezin bestaande uit Marantha Waters die van haar laatste geld de expeditie heeft bekostigd, haar man Will, hun geadopteerde dochter Edith en hun huishoudelijke hulp Ida. Marantha lijdt aan in die tijd nog dodelijke tuberculose (‘de tering’), en net als zij mist haar dochter Edith enorm het beschaafde bestaan dat zij kennen uit Santa Barbara en San Francisco. Maar Will heeft doorgedrukt, hij is zo’n Amerikaan die voor honderd procent vrij wil zijn.

Zo begint de nieuwe roman San Miguel van Thomas Coraghessan Boyle, een boek dat een soort bijproduct is van zijn vorige roman When the Killing’s Done.

Read the rest of this entry »

Roomse bijscholing

Het zou grappig zijn, als het niet zo droevig was. Droevig, althans voor hen die nog deel uit maken van de r.-k. geloofsgemeenschap, òf iets met die Kerk hebben vanuit hun jeugd. Ik bedoel de manier waarop de moderne media ondanks de ontkerkelijking menen, over bepaalde ontwikkelingen te moeten berichten, zonder over de broodnodige achtergrondkennis te beschikken. 

Meer op Manieren