Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Dat gesprek met Westerling stond dus al in 1979 in de krant


Pagina in het boek van Westerling met rechts generaal Spoors lovende ontslagbrief voor de kapitein. Links staat Westerling op zijn afscheidsceremonie.


Dat gesprek met Westerling (dinsdagavond in Altijd wat) stond dus in 1979 al in de krant om precies te zijn in de GPD-bladen, aldus de auteur, Sante Brun, nota bene in een terzijde, in een zoals gebruikelijk luchtige column, die als volgt begint:

Kapitein Raymond Westerling was nog net geen zestig jaar toen ik hem eind augustus 1979 interviewde. Hij was natuurlijk kapitein b.d., want ik interviewde hem in het heerlijk naar oude boeken geurende antiquariaat waarmee hij zich in leven hield. Ondanks dat ik hier tegenover een man zat die beschuldigd werd van zware oorlogsmisdaden – dat zag ik destijds genuanceerder – die keurig op alle vragen een duidelijk antwoord gaf, voelden we ons meteen senang met elkaar. Tijdens het gesprek kregen we allebei enige trek, en dus gingen we in de drukke Amsterdamse Kinkerbuurt de straat op. Westerling werd door de buren vriendelijk begroet en al helemaal vriendelijk werd hij ontvangen bij het Indisch restaurantje waar hij dan ook dagelijks zijn portie babi pangang of soto ajam nuttigde.

Lees verder op SanteLOGie

Een reactie op “Dat gesprek met Westerling stond dus al in 1979 in de krant”

  • Ecluse:

    En als zo vaak, was wat een regionale krant bracht ‘geen nieuws’, behalve wanneer het ’n dag later door zogenaamde landelijke, later tevens zelfbenoemde ‘kwaliteits-‘ kranten werd gepikt.

Reageer