Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archive for januari 23, 2011

‘Onverschilligheid en onwil Oirschotse raad’

SP-statenlid Veerle Slegers, immer in de weer voor het Brabantse platteland (voor zover dat nog bestaat) schrijft in haar weblog een en al onverschilligheid en onwil te hebben ontmoet bij de leden van de Oirschotse gemeenteraad. Het gaat om het probleem van de megastallen in De Beerzen.

Weblog Slegers: ‘Brabant brandt’

Om ziek van te worden

cz De machines – al dan niet van vlees en bloed – bij zorgverzekeraar  CZ hebben weer ijverig gewerkt. In december kregen wij de nota voor polis 2011, iets van 2800 euro. In één keer te betalen. Dat hebben we zelf zo gewild, want dan krijg je wat korting. Vonden evenwel de last, waarmee we door het kabinet werden opgezadeld te gortig. Wat dat betreft is deze ploeg geen haar beter of slechter dan zijn voorgangers hoor, want die Hoogervorst bij voorbeeld, heeft ons ook de nodige kunstjes geflikt – breek me de bek niet open.

Lees verder op Manieren

Hein van Dooren, verslaggever/columnist:

Mijn vrouw hoefde Boer zoekt vrouw niet meer, want ‘als ik een boerenlul wil zien, hoef ik de tv niet aan te zetten’, zei ze.

(ED)

Nosferatu. de brenger van de pest

Film, besproken door Sante Brun

nosferatuHet filmwerk van Werner Herzog mag gerust ‘opmerkelijk’ worden genoemd. Ik heb laatst het setje dvd’s gekocht waarin Klaus Kinski een (hoofd)rol speelt – iedereen die een beetje ‘in film’ is denkt meteen aan twee van Herzog’s films: Fitzcarraldo en Nosferatu uit 1979. Beide films zeggen vooral veel over Herzog zelf: eigengereid, onnavolgbaar, vaak diepzinnig maar ook heel banaal. En wat Herzog, net als Fitzacarraldo, in zijn kop heeft, heeft hij nog lang niet in enig ander lichaamsdeel. Belangrijk criterium is ook: het kan Herzog absoluut niets schelen of iemand zelfs maar bereid is naar zijn film te kijken, laat staan hem goed te vinden. Dat maakt hem natuurlijk wel sympathiek, in vergelijking met filmmakers die alleen maar enorme dollartekens in de ogen hebben en uitsluitend denken aan eeuwige roem, en dus gladde kaskrakers maken waar met name de commerciële televisie mee vergiftigd is.

Read the rest of this entry »